македонски » шведски   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

+ 100 [hundra]

+ Adverb

100 [сто]

Прилози

-

100 [hundra]

Adverb

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
веќе еднаш – никогаш досега nå--- g--- – a----g +
Дали веќе сте биле во Берлин? Ha- n- v---- i B----- n---- g---? +
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не. Ne-- a-----. +
   
некој – никој nå--- – i---n +
Познавате ли овде некој? Kä---- n- n---- / n---- h--? +
Не, не познавам никого. Ne-- j-- k----- i---- (a) h--. +
   
уште – не повеќе Än-- l----- – i--- l----e +
Ќе останете ли уште долго овде? St----- n- ä--- l----- h--? +
Не, јас не останувам повеќе тука. Ne-- j-- s------ i--- l----- h--. +
   
уште нешто – ништо повеќе nå--- m-- – i---- m-r +
Сакате ли да се напиете уште нешто? Sk---- n- v---- h- n---- m-- a-- d-----? +
Не, јас не сакам ништо повеќе. Ne-- j-- s----- i--- v---- h- n---- m--. +
   
веќе нешто – сеуште ништо re--- n---- – ä--- i---t +
Јадевте ли веќе нешто? Ha- n- r---- ä--- n----? +
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Ne-- j-- h-- i--- ä--- n---- ä-. +
   
уште некој – никој повеќе nå--- m-- – i---- m-r +
Сака ли уште некој кафе? Sk---- n---- m-- v---- h- k----? +
Не, никој повеќе. Ne-- i---- m--. +