македонски » шведски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [tolv]

+ Drycker

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [tolv]

Drycker

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Јас пијам чај. Ja- d------ t-. +
Јас пијам кафе. Ja- d------ k----. +
Јас пијам минерална вода. Ja- d------ m------------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Dr----- d- t- m-- c-----? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Dr----- d- k---- m-- s-----? +
Пиеш ли вода со мраз? Dr----- d- v----- m-- i-? +
   
Овде има забава. Hä- ä- e- f---. +
Луѓето пијат шампањско. Fo-- d------ m---------- v--. +
Луѓето пијат вино и пиво. Fo-- d------ v-- o-- ö-. +
   
Пиеш ли алкохол? Dr----- d- a------? +
Пиеш ли виски? Dr----- d- w-----? +
Пиеш ли кола со рум? Dr----- d- C-------- m-- r--? +
   
Јас не сакам шампањско. Ja- t----- i--- o- m---------- v--. +
Јас не сакам вино. Ja- t----- i--- o- v--. +
Јас не сакам пиво. Ja- t----- i--- o- ö-. +
   
Бебето сака млеко. Ba--- t----- o- m----. +
Детето сака какао и сок од јаболко. Ba---- t----- o- c----------- o-- ä---------. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Kv----- t----- o- a----------- o-- g--------------. +