македонски » шведски   Бои


14 [четиринаесет]

Бои

-

14 [fjorton]

Färger

14 [четиринаесет]

Бои

-

14 [fjorton]

Färger

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Снегот е бел. Sn-- ä- v--.
Сонцето е жолто. So--- ä- g--.
Портокалот е портокалов. Ap------- ä- o-----.
   
Црешата е црвена. Kö------- ä- r---.
Небото е сино. Hi---- ä- b--.
Тревата е зелена. Gr---- ä- g----.
   
Земјата е кафеава. Jo---- ä- b---.
Облакот е сив. Mo---- ä- g----.
Автомобилските гуми се црни. Dä---- ä- s-----.
   
Каква боја има снегот? Бела. Vi---- f--- h-- s---? V--.
Каква боја има сонцето? Жолта. Vi---- f--- h-- s----? G--.
Каква боја има портокалот? Портокалова. Vi---- f--- h-- a--------? O-----.
   
Каква боја има црешата? Црвена. Vi---- f--- h-- k--------? R---.
Каква боја има небото? Сина. Vi---- f--- h-- h-----? B--.
Каква боја има тревата? Зелена. Vi---- f--- h-- g-----? G----.
   
Каква боја има земјата? Кафеава. Vi---- f--- h-- j-----? B---.
Каква боја има облакот? Сива. Vi---- f--- h-- m-----? G--.
Каква боја имаат автомобилските гуми? Црна. Vi---- f--- h-- d-----? S-----.