македонски » шведски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [arton]

Städning

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [arton]

Städning

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Денес е сабота. Id-- ä- d-- l-----.
Денес ние имаме време. Id-- h-- v- t--.
Денес ние ќе го чистиме станот. Id-- s----- v- l---------.
   
Јас ја чистам бањата. Ja- s----- b--------.
Мажот ми ја мие колата. Mi- m-- t------ b----.
Децата ги чистат велосипедите. Ba---- t------ c-------.
   
Баба ги полева цвеќињата. Fa---- / m----- v------ b--------.
Децата ја раскреваат детската соба. Ba---- s----- b-----------.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Mi- m-- s----- s--- s--------.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Ja- l----- t------ i t------------.
Јас ги закачувам алиштата. Ja- h----- u-- t------.
Јас ги пеглам алиштата. Ja- s------ t------.
   
Прозорците се извалкани. Fö------ ä- s-------.
Подот е извалкан. Go---- ä- s-------.
Садовите се извалкани. Po------- ä- s-------.
   
Кој ги чисти прозорците? Ve- p----- f-------?
Кој всмукува прашина? Ve- d--------?
Кој ги мие садовите? Ve- d-----?