македонски » шведски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [två]

Familj

2 [два]

Фамилија

-

2 [två]

Familj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
дедо mo-------- f-------n
баба mo-------- f-------n
тој и таа ha- o-- h-n
   
татко fa---n
мајка mo---n
тој и таа ha- o-- h-n
   
син so--n
ќерка do----n
тој и таа ha- o-- h-n
   
брат br----n
сестра sy----n
тој и таа ha- o-- h-n
   
чичко fa--------- m--------n
тетка fa------ m-----n
тој и таа ha- o-- h-n
   
Ние сме една фамилија. Vi ä- e- f-----.
Фамилијата не е мала. Fa------ ä- i--- l----.
Фамилијата е голема. Fa------ ä- s---.