македонски » шведски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [tre]

+ Lära känna

3 [три]

Запознавање

-

3 [tre]

Lära känna

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Здраво! He-! +
Добар ден! Go- d--! +
Како си? Hu- s--- d-- t---? +
   
Доаѓате ли од Европа? Ko---- n- f--- E-----? +
Доаѓате ли од Америка? Ko---- n- f--- A------? +
Доаѓате ли од Азија? Ko---- n- f--- A----? +
   
Во кој хотел живеете? På v----- h----- b-- n-? +
Колку долго сте веќе овде? Hu- l---- h-- n- v---- h--? +
Колку долго останувате? Hu- l---- s------ n-? +
   
Ви се допаѓа ли овде? Tr--- n- b-- h--? +
Дали сте овде на одмор? Är n- s------- h--? +
Посетете ме! Ko- o-- h---- p- m-- n---- g---! +
   
Еве ја мојата адреса. Hä- ä- m-- a-----. +
Ќе се видиме ли утре? Se- v- i------? +
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Ty----- j-- h-- a---- f-- m--. +
   
Чао! He- d-! +
Довидување! Ad--! +
До наскоро! Vi s-- s----! +