македонски » svenska   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [trettiotre]

På stationen

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [trettiotre]

På stationen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Nä- g-- n---- t-- t--- B-----?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Nä- g-- n---- t-- t--- P----?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Nä- g-- n---- t-- t--- L-----?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? Nä- g-- t---- t--- W-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? Nä- g-- t---- t--- S--------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? Nä- g-- t---- t--- B-------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Ja- s----- v---- h- e- b------ t--- M-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Ja- s----- v---- h- e- b------ t--- P---.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Ja- s----- v---- h- e- b------ t--- B---.
   
Кога пристигнува возот во Виена? Nä- k----- t---- f--- t--- W---?
Кога пристигнува возот во Москва? Nä- k----- t---- f--- t--- M-----?
Кога пристигнува возот во Амстердам? Nä- k----- t---- f--- t--- A--------?
   
Дали морам да се прекачувам? Må--- j-- b--- t--?
Од кој перон тргнува возот? Fr-- v----- s--- a---- t----?
Има ли вагон за спиење во возот? Fi--- d-- s------ i t----?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Ja- v--- b--- h- e- e---- b------ t--- B------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Ja- s----- v---- h- e- r----------- t--- K--------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Va- k----- e- s--------------?