македонски » шведски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trettiosju]

På väg

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trettiosju]

På väg

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Тој патува со мотор. Ha- å--- m-- m----------.
Тој патува со велосипед. Ha- å--- m-- c-----.
Тој пешачи. Ha- g-- t--- f---.
   
Тој патува со брод. Ha- å--- m-- f-------.
Тој патува со чамец. Ha- å--- m-- b----.
Тој плива. Ha- s-----.
   
Дали овде е опасно? Är d-- f------ h--?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Är d-- f------ a-- l---- e----?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Är d-- f------ a-- g- u- o-- g- p- n-------?
   
Ние го погрешивме патот. Vi h-- k--- v----.
Ние сме на погрешен пат. Vi h-- k----- p- f-- v--.
Ние мораме да се вратиме. Vi m---- å-- t-------.
   
Каде може овде да се паркира? Va- k-- m-- p------ h--?
Има ли овде паркиралиште? Fi--- d-- n---- p-------------- h--?
Колку долго може овде да се паркира? Hu- l---- k-- m-- p------ h--?
   
Возите ли скии? Åk-- n- s-----?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Åk-- n- u-- m-- s---------?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ka- m-- l--- s----- h--?