македонски » шведски   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [fyrtio]

Fråga efter vägen

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [fyrtio]

Fråga efter vägen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Извинете! Ur-----! +
Можете ли да ми помогнете? Ka- n- h----- m--? +
Каде има овде добар ресторан? Va- f---- e- b-- r--------- h--? +
   
Појдете лево зад аголот. Gå r--- h----- t--- v------. +
Потоа одете еден дел право напред. Gå s---- e- b-- r--- f---. +
Потоа одете сто метри на десно. Gå s---- h----- m---- t--- h----. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Ni k-- o---- t- b-----. +
Можете исто така да земете и трамвај. Ni k-- o---- t- s---------. +
Можете исто така да возите и позади мене. Ni k-- o---- h--- e----- å-- e---- m--. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Hu- k----- j-- t--- f--------------? +
Преминете го мостот ! Gå ö--- b---! +
Возете низ тунелот ! Åk g---- t------! +
   
Возете до третиот семафор. Åk f--- t--- t----- t-----------. +
Потоа свртете на првата улица десно. Ta s---- a- t--- h---- v-- f----- g----. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Åk s---- r--- f--- v-- n---- k-------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Ur------ h-- k----- j-- t--- f----------? +
Најдобро е да земете метро. De- ä- b--- a-- t- t----------. +
Возете се едноставно до последната станица. Åk h--- e----- ä--- f--- t--- s------------. +