македонски » шведски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [fyrtioett]

Trafikinformation

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [fyrtioett]

Trafikinformation

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Каде е бирото за информации за туристи? Va- ä- t----------?
Имате ли за мене една карта на градот? Ha- n- e- s--------- å- m--?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ka- m-- r-------- e-- h-------- h--?
   
Каде е стариот дел од градот? Va- ä- g---- s---?
Каде е катедралата? Va- ä- d--------?
Каде е музејот? Va- ä- m-----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Va- k-- m-- k--- f--------?
Каде може да се купи цвеќе? Va- k-- m-- k--- b------?
Каде може да се купат возни карти? Va- k-- m-- k--- b--------?
   
Каде е пристаништето? Va- ä- h-----?
Каде е пазарот? Va- ä- m--------?
Каде е замокот? Va- ä- s------?
   
Кога започнува обиколката? Nä- b----- g---------?
Кога завршува обиколката? Nä- s----- g---------?
Колку долго трае обиколката? Hu- l--- t-- t-- g---------?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Ja- s----- v---- h- e- g----- s-- t---- t----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Ja- s----- v---- h- e- g----- s-- t---- i---------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Ja- s----- v---- h- e- g----- s-- t---- f------.