македонски » шведски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [fyrtiotvå]

Stadsbesök

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [fyrtiotvå]

Stadsbesök

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Дали пазарот е отворен во недела? Är m-------------- ö---- p- s-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Är m----- ö---- p- m-------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Är u------------ ö---- p- t-------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Är z--- ö---- p- o-------?
Дали музејот е отворен во четврток? Är m----- ö---- p- t--------?
Дали галеријата е отворена во петок? Är g-------- ö---- p- f-------?
   
Смее ли да се фотографира? Få- m-- f----------?
Мора ли да се плати влез? Må--- m-- b----- i------?
Колку чини влезот? Hu- m----- k----- i-------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Fi--- d-- g----------?
Има ли некаков попуст за деца? Fi--- d-- b---------?
Има ли некаков попуст за студенти? Fi--- d-- s------------?
   
Каква е оваа зграда? Va- ä- d-- d-- f-- e- b------?
Колку е стара оваа зграда? Hu- g----- ä- b--------?
Кој ја изградил оваа зграда? Ve- h-- b---- b--------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Ja- i---------- m-- f-- a---------.
Јас се интересирам за уметност. Ja- i---------- m-- f-- k----.
Јас се интересирам за сликарство. Ja- i---------- m-- f-- m-----.