македонски » шведски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [fyrtiofem]

På bio

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [fyrtiofem]

På bio

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Ние сакаме во кино. Vi s-- g- p- b--.
Денес се прикажува еден добар филм. I k---- g-- d-- e- b-- f---.
Филмот е сосема нов. Fi---- ä- h--- n-.
   
Каде е благајната? Va- ä- k-----?
Има ли уште слободни места? Fi--- d-- n---- l----- p------ k---?
Колку чинат влезните билети? Va- k----- i------------------?
   
Кога започнува претставата? Nä- b----- f--------------?
Колку долго трае филмот? Hu- l---- v---- f-----?
Може ли да се резервират билети? Ka- m-- r-------- b--------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Ja- v--- s---- b--.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Ja- v--- s---- f---.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Ja- v--- s---- i m-----.
   
Филмот беше возбудлив. Fi---- v-- s--------.
Филмот не беше досаден. Fi---- v-- i--- l---------.
Но книгата за филмот беше подобра. Me- b---- s-- f----- b----- p- v-- b-----.
   
Каква беше музиката? Hu- v-- m------?
Какви беа глумците? Hu- v-- s------------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Va- d-- t----- p- e-------?