македонски » шведски   Во дискотека


46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

+ 46 [fyrtiosex]

+ På diskoteket

46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [fyrtiosex]

På diskoteket

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Дали е слободно ова место? Är d-- h-- p------ l----? +
Смеам ли да седнам покрај вас? Få- j-- s---- m-- h-- e-? +
Со задоволство. Gä---. +
   
Како ви се допаѓа музиката? Va- t----- n- o- m------? +
Малку е прегласна. Li--- f-- h-------. +
Но групата свири сосема добро. Me- b----- s----- v------ b--. +
   
Често ли сте овде? Är n- o--- h--? +
Не, ова е прв пат. Ne-- d-- ä- f----- g-----. +
Не сум бил / била овде никогаш. Ja- h-- a----- v---- h-- f----. +
   
Танцувате ли? Da---- n-? +
Можеби подоцна. Se---- k-----. +
Јас не умеам да танцувам така добро. Ja- k-- i--- d---- s- b--. +
   
Тоа е сосема едноставно. De- ä- m----- e-----. +
Јас ќе ви покажам. Ja- s-- v--- e-. +
Не, подобро друг пат. Ne-- h----- e- a---- g---. +
   
Чекате ли некого? Vä---- n- p- n----? +
Да, мојот пријател. Ja- p- m-- v--. +
Еве го позади, доаѓа! Dä- b---- k----- h-- j-! +