македонски » шведски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [fem]

Länder och språk

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [fem]

Länder och språk

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Џон е од Лондон. Jo-- ä- f--- L-----.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- l----- i S-------------.
Тој зборува англиски. Ha- t---- e-------.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- ä- f--- M-----.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- l----- i S------.
Таа зборува шпански. Ho- t---- s------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- o-- M----- ä- f--- B-----.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- l----- i T-------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Ta--- n- t---- b--- t--?
   
Лондон е главен град. Lo---- ä- e- h--------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- o-- B----- ä- o---- h----------.
Главните градови се големи и бучни. Hu----------- ä- s---- o-- b-------.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr------- l----- i E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Eg----- l----- i A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- l----- i A----.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- l----- i N----------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- l----- i M------------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------- l----- i S---------.