македонски » шведски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [femtio]

I simhallen

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [femtio]

I simhallen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Денес е жешко. Id-- ä- d-- h---.
Ќе одиме ли на базен? Sk- v- g- t--- s--------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ha- d- l--- a-- g- o-- s----?
   
Имаш ли пешкир? Ha- d- e- h------?
Имаш ли гаќи за капење? Ha- d- b-------?
Имаш ли костим за капење? Ha- d- e- b-------?
   
Умееш ли да пливаш? Ka- d- s----?
Умееш ли да нуркаш? Ka- d- d---?
Умееш ли да скокаш во вода? Ka- d- h---- i v------?
   
Каде е тушот? Va- ä- d------?
Каде е кабината за пресоблекување? Va- ä- o------------------?
Каде се очилата за пливање? Va- ä- s------------?
   
Длабока ли е водата? Är v------ d----?
Чиста ли е водата? Är v------ r---?
Топла ли е водата? Är v------ v----?
   
Се смрзнувам. Ja- f-----.
Водата е премногу студена. Va----- ä- f-- k----.
Излегувам сега од водата. Ja- g-- u-- u- v------ n-.