македонски » шведски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [femtiofyra]

Gå och handla

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [femtiofyra]

Gå och handla

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Сакам да купам еден подарок. Ja- s----- v---- k--- e- p------.
Но не нешто премногу скапо. Me- i---- s-- ä- f-- d---.
Можеби една рачна ташна? Ka---- e- h--------?
   
Која боја би ја сакале? Vi---- f--- s----- n- v---- h-?
Црна, кафеава или бела? Sv---- b--- e---- v--?
Една голема или мала? En s--- e---- e- l----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Få- j-- s- p- d-- d--?
Дали таа е од кожа? Är d-- a- l----?
Или пак е од вештачки материјал? El--- ä- d-- a- k---------?
   
Од кожа секако. Av l---- n-----------.
Ова е еден особено добар квалитет. De- ä- e- s------- b-- k-------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Oc- h--------- ä- v-------- m----- p-------.
   
Ми се допаѓа. Ja- t----- o- d--.
Ќе ја земам. Ja- t-- d--.
Дали можам евентуално да ја заменам? Ka- j-- e--------- b--- d--?
   
Се разбира. Sj--------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Vi s--- i- d-- s-- p------.
Таму од спротива е благајната. Dä- b---- ä- k-----.