македонски » шведски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [femtiofem]

+ Arbeta

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [femtiofem]

Arbeta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Што сте по занает? Va- h-- n- f-- y---? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Mi- m-- ä- l----- t--- y----. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ja- a------ d----- s-- s------------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Sn--- f-- v- p------. +
Но даноците се високи. Me- s-------- ä- h---. +
И здравственото осигурување е високо. Oc- s--------------- ä- h--. +
   
Што сакаш да бидеш? Va- v--- d- b--? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ja- v--- b-- i-------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ja- v--- s------ p- u----------. +
   
Јас сум практикант. Ja- ä- p---------. +
Јас не заработувам многу. Ja- t----- i--- m-----. +
Јас сум на пракса во странство. Ja- p---------- u--------. +
   
Ова е мојот шеф. De- d-- ä- m-- c---. +
Јас имам љубезни колеги. Ja- h-- t------- k-------. +
Напладне секогаш одиме во кантината. Vi- l------- g-- v- a----- t--- p-------------------. +
   
Јас барам едно работно место. Ja- s---- e- a----------. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ja- h-- v---- a-------- i e-- å-. +
Во оваа земја има премногу невработени. I d-- h-- l----- f---- d-- a--- f-- m---- a---------. +