македонски » шведски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [femtionio]

På posten

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [femtionio]

På posten

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Каде е најблиската пошта? Va- ä- n------- p---------?
Далеку ли е до најблиската пошта? Är d-- l---- t--- n------- p---?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Va- ä- n------- b-------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ja- b------ e-- p-- f--------.
За една картичка и едно писмо. Fö- e-- k--- o-- e-- b---.
Колку чини поштарината за Америка? Hu- d--- ä- p----- t--- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Hu- t---- ä- p------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka- j-- s----- d-- m-- f-------?
Колку долго трае, додека да пристигне? Hu- l---- d----- d--- t---- d-- k----- f---?
   
Каде можам да телефонирам? Va- k-- j-- r----?
Каде е следната телефонска говорница? Va- f---- n------- t-----------?
Имате ли телефонски картички? Ha- n- t----------?
   
Имате ли телефонски именик? Ha- n- e- t-------------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ve- n- l---------- t--- Ö--------?
Само момент, да проверам. Et- ö--------- j-- s-- s- e----.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li---- ä- a----- u-------.
Кој број го биравте? Vi---- n----- h-- n- v---?
Најпрво морате да изберете нула. Ni m---- f---- s-- e- n----!