македонски » шведски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [sex]

Läsa och skriva

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [sex]

Läsa och skriva

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Јас читам. Ja- l----.
Јас читам една буква. Ja- l---- e- b------.
Јас читам еден збор. Ja- l---- e-- o--.
   
Јас читам една реченица. Ja- l---- e- m-----.
Јас читам едно писмо. Ja- l---- e-- b---.
Јас читам една книга. Ja- l---- e- b--.
   
Јас читам. Ja- l----.
Ти читаш. Du l----.
Тој чита. Ha- l----.
   
Јас пишувам. Ja- s------.
Јас пишувам една буква. Ja- s------ e- b------.
Јас пишувам еден збор. Ja- s------ e-- o--.
   
Јас пишувам една реченица. Ja- s------ e- m-----.
Јас пишувам едно писмо. Ja- s------ e-- b---.
Јас пишувам една книга. Ja- s------ e- b--.
   
Јас пишувам. Ja- s------.
Ти пишуваш. Du s------.
Тој пишува. Ha- s------.