македонски » шведски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [sextio]

+ På banken

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sextio]

På banken

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Ja- s----- v---- ö---- e-- k----. +
Еве го мојот пасош. Hä- ä- m--- p---. +
А ова е мојата адреса. Oc- h-- ä- m-- a-----. +
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Ja- s----- v---- s---- i- p----- p- m--- k----. +
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Ja- s----- v---- t- u- p----- f--- m--- k----. +
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Ja- s----- v---- h---- k------------. +
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Ja- s----- v---- l--- i- e- r--------. +
Колку се високи таксите? Hu- h--- ä- a---------? +
Каде морам да потпишам? Va- s-- j-- s----- u----? +
   
Очекувам уплата од Германија. Ja- v----- p- e- g------- f--- T-------. +
Еве го бројот на мојата сметка. Hä- ä- m--- k----------. +
Дали се пристигнати парите? Ha- p------- k-----? +
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Ja- s----- v---- v---- d- h-- p-------. +
Ми требаат US – долари. (американски долари). Ja- b------ U--------. +
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Va- s---- o-- g- m-- s-- s-----. +
   
Има ли овде банкомат? Fi--- d-- n---- b------- h--? +
Колкава сума може да се подигне? Hu- m----- p----- f-- m-- t- u-? +
Која кредитна картичка може да се користи? Vi--- k-------- k-- m-- a------? +