македонски » шведски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sextiofem]

Negation 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sextiofem]

Negation 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Скап ли е прстенот? Är r----- d--?
Не, тој чини само сто евра. Ne-- d-- k----- b--- h----- e---.
Но јас имам само педесет. Me- j-- h-- b--- f-----.
   
Готов / готова ли си веќе? Är d- r---- f-----?
Не, сеуште не сум. Ne-- i--- ä---.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Me- s---- ä- j-- f-----.
   
Сакаш ли уште супа? Vi-- d- h- m-- s----?
Не, не сакам повеќе. Ne-- j-- v--- i--- h- m--.
Но сакам уште еден сладолед. Me- e- g---- t---.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ha- d- b--- h-- l----?
Не, штотуку еден месец. Ne-- b--- e- m----.
Но познавам веќе многу луѓе. Me- j-- k----- r---- m----- f---.
   
Патуваш ли утре накај дома? Åk-- d- h-- i------?
Не, дури за викендот. Ne-- f---- m-- v----------.
Но се враќам веќе во недела. Me- j-- k----- t------- r---- p- s-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Är d-- d----- r---- v----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- h-- ä- b--- s------ å-.
Но таа веќе има дечко. Me- h-- h-- r---- e- p------.