македонски » шведски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [sextiosju]

Possessiva pronomen 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [sextiosju]

Possessiva pronomen 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
очила gl-------n
Тој ги заборави своите очила. Ha- h-- g---- s--- g-------.
Каде се неговите очила? Va- h-- h-- s--- g------- d-?
   
часовник kl----n
Неговиот часовник е расипан. Ha-- k----- ä- s-----.
Часовникот е закачен на ѕидот. Kl----- h----- p- v-----.
   
пасош pa---t
Тој го загуби својот пасош. Ha- h-- f------- s--- p---.
Каде е неговиот пасош? Va- h-- h-- s--- p--- d-?
   
тие – нивен de – d----- s--a
Децата не можат да ги најдат своите родители. Ba---- k-- i--- h---- s--- f--------.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Me- d-- k----- j- d---- f--------!
   
Вие – Ваш Ni – Er
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Hu- v-- e- r---- h--- M-----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Va- ä- e- f--- h--- M-----?
   
Вие – Ваш Ni – Er
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Hu- v-- e- r---- f-- S------?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Va- ä- e- m--- f-- S------?