македонски » шведски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [sjuttio]

vilja ha något

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [sjuttio]

vilja ha något

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Сакате ли да пушите? Vi-- n- r---?
Сакате ли да танцувате? Vi-- n- d----?
Сакате ли да се прошетате? Vi-- n- g- u- o-- g-?
   
Јас сакам да пушам. Ja- s----- v---- r---.
Сакаш ли една цигара? Vi-- d- h- e- c-------?
Тој сака запалка. Ha- v--- h- e--.
   
Сакам да се напијам нешто. Ja- s----- v---- h- n---- a-- d-----.
Сакам да јадам нешто. Ja- s----- v---- ä-- n----.
Сакам малку да се одморам. Ja- s----- v---- v--- m-- l---.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Ja- s----- v---- f---- e- n----.
Сакам да Ве замолам за нешто. Ja- s----- v---- b- e- o- n----.
Сакам да Ве поканам за нешто. Ja- s----- v---- b---- i- e- p- n----.
   
Што сакате, молам? Va- v--- n- h-?
Сакате ли кафе? Vi-- n- h- e- k----?
Или повеќе сакате чај? El--- s----- n- h----- v---- h- e- t-?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Vi s----- v---- å-- h--.
Сакате ли такси? Vi-- n- h- e- t---?
Вие сакате да телефонирате. De v--- r----.