македонски » шведски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [åttiotvå]

+ Förfluten tid 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [åttiotvå]

Förfluten tid 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Va- d- t------ a-- r---- p- e- a-------? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Va- d- t------ a-- r---- e---- e- l-----? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Va- d- t------ a-- r---- p- p------? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Ha- n- t------------? J-- h--- d-- n---. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Ha- n- a-------? J-- h--- d-- n---. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Ha- n- s----------? J-- h--- d-- n---. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Ko- h-- p--------? H-- k---- i--- v--- p-------. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Hi----- h-- v----? H-- k---- i--- h---- v----. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Fö----- h-- d--? H-- k---- i--- f----- m--. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Va---- k---- d- i--- v--- p-------? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Va---- k---- d- i--- h---- v----? +
Зошто не можеше да го разбереш? Va---- k---- d- i--- f----- h----? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ja- k---- i--- k---- p--------- e------- d-- i--- g--- n---- b---. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ja- k---- i--- h---- v----- e------- j-- i--- h--- n---- s---------. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ja- k---- i--- f----- h----- e------- m------ v-- s- h-------. +
   
Морав да земам едно такси. Ja- v-- t------ a-- t- e- t---. +
Морав да купам карта на градот. Ja- v-- t------ a-- k--- e- s---------. +
Јас морав да го исклучам радиото. Ja- v-- t------ a-- s----- a- r-----. +