македонски » шведски   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [åttiosju]

Förfluten tid av modala hjälpverb 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [åttiosju]

Förfluten tid av modala hjälpverb 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. Vi v-- t------ a-- v----- b--------.
Ние моравме да го расчистиме станот. Vi v-- t------ a-- s---- l---------.
Ние моравме да ги измиеме садовите. Vi v-- t------ a-- d----.
   
Моравте ли да ја платите сметката? Va- n- t------ a-- b----- r--------?
Моравте ли да платите влез? Va- n- t------ a-- b----- i------?
Моравте ли да платите казна? Va- n- t------ a-- b----- b----?
   
Кој мораше да се поздрави? Ve- m---- t- a-----?
Кој мораше да си оди рано дома? Ve- m---- g- h-- t-----?
Кој мораше да го земе возот? Ve- m---- t- t----?
   
Ние не сакавме да останеме долго. Vi v---- i--- s----- l----.
Ние не сакавме да пиеме ништо. Vi v---- i--- d----- n----.
Ние не сакавме да пречиме. Vi v---- i--- s----.
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. Ja- v---- j--- r----.
Јас сакав да нарачам едно такси. Ja- v---- b------- e- t---.
Јас имено сакав да патувам дома. Ja- v---- n------- å-- h--.
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. Ja- t----- a-- d- v---- r---- t--- d-- f--.
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. Ja- t----- a-- d- v---- r---- u-----------.
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. Ja- t----- a-- d- v---- b------- e- p----.