македонски » шведски   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [nittio]

Imperativ 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [nittio]

Imperativ 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Избричи се! Ra-- d--!
Измиј се! Tv---- d--!
Исчешлај се! Ka--- d--!
   
Јави се! Јавете се! Ri--!
Почнувај! Почнете! Bö---!
Престани! Престанете! Sl---!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! Lå- b-- d--!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Sä- d--!
Купи го тоа! Купете го тоа! Kö- d--!
   
Не биди никогаш нечесен! Va- a----- o-----!
Не биди никогаш дрзок! Va- a----- o-------!
Не биди никогаш неучтив! Va- a----- o-----!
   
Биди секогаш чесен! Va- a----- ä----!
Биди секогаш љубезен! Va- a----- t------!
Биди секогаш учтив! Va- a----- a----!
   
Одете си со здравје! Ho---- h------- g-- b--!
Внимавајте добро на себе! Va- r---- o- e-!
Посетете не наскоро повторно! Ko- s---- o-- h---- p- o-- i---!