македонски » шведски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [nittiotvå]

Bisatser med att 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [nittiotvå]

Bisatser med att 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Ме лути, дека рчиш. De- i-------- m--- a-- d- s------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. De- i-------- m--- a-- d- d------ s- m----- ö-.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. De- i-------- m--- a-- d- k----- s- s---.
   
Мислам, дека му треба лекар. Ja- t---- a-- h-- b------ e- l-----.
Мислам, дека тој е болен. Ja- t---- a-- h-- ä- s---.
Мислам, дека тој сега спие. Ja- t---- a-- h-- s---- n-.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Vi h------ a-- h-- g----- s-- m-- v-- d-----.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Vi h------ a-- h-- h-- m----- p-----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Vi h------ a-- h-- ä- m-------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Ja- h-- h---- a-- d-- f-- v-- m-- o- e- o-----.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Ja- h-- h---- a-- h-- l----- p- s--------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Ja- h-- h---- a-- d-- b-- ä- h--- s-----.
   
Ме радува, дека дојдовте. Ja- ä- g---- a-- n- k--.
Ме радува, дека имате интерес. De- g----- m--- a-- n- v---- i-------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. De- g----- m--- a-- n- v--- k--- h----.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Ja- ä- r---- a-- d-- s---- b----- r---- h-- å--.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Ja- ä- r---- a-- v- m---- t- e- t---.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ja- ä- r---- a-- j-- i--- h-- n---- p----- p- m--.