македонски » шведски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nittiofyra]

Konjunktioner 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nittiofyra]

Konjunktioner 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Чекај, додека да престане дождот. Vä---- t---- d-- s----- r----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Vä---- t---- j-- ä- f-----.
Чекај, додека тој да се врати. Vä---- t---- h-- k----- t-------.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Ja- v----- t---- m--- h-- ä- t----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Ja- v----- t---- f----- ä- s---.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Ja- v----- t---- t----------- b--- g----.
   
Кога патуваш на одмор? Nä- å--- d- p- s-------?
Уште пред летниот распуст? In--- s----------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ja- i---- s---------- b-----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Re------ t----- i---- v------ b-----.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Tv---- h-------- i---- d- s----- d-- t--- b----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. St--- f-------- i---- d- g-- u-.
   
Кога ќе се вратиш дома? Nä- k----- d- h--?
По наставата? Ef--- l--------?
Да, откако ќе заврши наставата. Ja- e---- d-- a-- l-------- ä- s---.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Ef--- o------- k---- h-- i--- a----- l-----.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Ef--- d-- a-- h-- f------- s--- a------ å--- h-- t--- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Ef--- d-- a-- h-- å-- t--- A------- b--- h-- r--.