македонски » шведски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [nittiofem]

Konjunktioner 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [nittiofem]

Konjunktioner 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
Од кога таа не работи повеќе? Se- n-- a------ h-- i--- l-----?
Од нејзината венчавка? Se--- h-- g--- s--?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ja- h-- a------ i--- l------ s---- h-- g--- s--.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Se--- h-- g--- s--- a------ h-- i--- l-----.
Откако се познаваат, тие се среќни. Se--- d- t--------- ä- d- l-------.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Se--- d- h-- f--- b---- g-- d- s----- u-.
   
Кога таа телефонира? Nä- r----- h--?
За време на возењето? Me--- h-- k--?
Да, додека вози автомобил. Ja- m---- h-- k-- b--.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Ho- r------ m---- h-- k-- b--.
Таа гледа телевизија, додека пегла. Ho- s-- p- T-- m---- h-- s------.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Ho- h-- p- m----- m---- h-- g-- s--- l----.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Ja- s-- i----- n-- j-- i--- h-- n---- g-------.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Ja- f------ i----- n-- m------ ä- s- h-------.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Ja- k----- i--- l------ n-- j-- ä- s-----.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Vi t-- e- t---- n-- d-- r-----.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Vi r---- j----- r---- o- v- v----- p- l----.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Vi b----- m-- m----- o- h-- i--- k----- s----.