македонски » тамилски   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [நூறு]
100 [Nūṟu]

வினையுரிச்சொற்கள்
viṉaiyuriccoṟkaḷ

100 [сто]

Прилози

-

100 [நூறு]
100 [Nūṟu]

வினையுரிச்சொற்கள்
viṉaiyuriccoṟkaḷ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиதமிழ்
веќе еднаш – никогаш досега ஏற----- /ம----- –------- இ----
ē-------/m---- –----- i---i
Дали веќе сте биле во Берлин? நீ ஏ------ ப------- ந---- ச--------------?
n- ē------- p----- n------ c--------------?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . இல----------- இ----.
I---------- i----.
   
некој – никој யா-------- – ஒ---------
Y--------- – o---------m
Познавате ли овде некој? உன---- இ---- ய-------- த-------?
u----- i--- y---------- t-------?
Не, не познавам никого. இல---- எ----- இ---- ஒ--------- த-------.
I----- e----- i--- o---------- t-------.
   
уште – не повеќе இன----- ச----- ந---- - இ------ வ--- ந----
I---- c----- n---- - i---- v--- n---m
Ќе останете ли уште долго овде? நீ இ---- இ------ ச----- ந---- த--------?
n- i--- i---- c----- n---- t--------?
Не, јас не останувам повеќе тука. இல-------- இ---- இ------ வ--- ந---- த--- ம-------.
I-------- i--- i---- v--- n---- t---- m-----.
   
уште нешто – ништо повеќе வே-- ஏ------ - வ--- எ------
V--- ē----- - v--- e----m
Сакате ли да се напиете уште нешто? நீ----- வ--- ஏ------ க--------------?
n----- v--- ē----- k-------------?
Не, јас не сакам ништо повеќе. இல---------- வ--- எ------ வ-------.
I----------- v--- e----- v-----.
   
веќе нешто – сеуште ништо ஏற----- ஏ------ - ஏ---- இ-------
Ē------- ē----- - ē--- i----’
Јадевте ли веќе нешто? நீ----- ஏ------ ஏ------ ச---------- வ----------?
n----- ē------- ē----- c-------- v---------?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. இல-------- இ------ ஏ---- ச-------------.
I-------- i---- ē--- c-------------.
   
уште некој – никој повеќе வே--- ய-------- - வ--- ய---------
V---- y---------- - v--- y------m
Сака ли уште некој кафе? வே-- ய---------- க--- வ-------?
v--- y---------- k--- v------?
Не, никој повеќе. இல--------- ய--------- வ-------.
I---------- y------- v-----.