македонски » тамилски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [முப்பத்தி ஆறு]
36 [Muppatti āṟu]

பொதுப்போக்குவரத்து
potuppōkkuvarattu

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [முப்பத்தி ஆறு]
36 [Muppatti āṟu]

பொதுப்போக்குவரத்து
potuppōkkuvarattu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиதமிழ்
Каде е автобуската станица? பஸ- ந-------- எ---- இ---------?
p-- n------- e--- i---------?
Кој автобус вози во центарот? எந-- ப-- ந-- ம---------- ப-----?
E--- p-- n----- m---------- p----?
Која линија морам да ја земам? நா-- எ--- ப------ ச------?
N-- e--- p------ c------?
   
Дали морам да се прекачувам? நா-- ப-- ஏ---- ம----------?
N-- p-- ē--- m----------?
Каде морам да се прекачам? நா-- எ---- ப-- ம----------?
N-- e--- p-- m---------?
Колку чини еден возен билет? ஒர- ட------ வ--- எ-----?
O-- ṭ----- v---- e------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? நக- ம---------- ப----- ம--- எ----- ந----------- உ----?
N----- m---------- p---- m-- e------ n---------- u-----?
Овде морате да се симнете. நீ----- இ---- இ---- வ-------.
N----- i--- i----- v-----.
Морате да се симнете позади. நீ----- ப--------- இ---- வ-------.
N----- p---------- i----- v-----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. அட---- ர----/ ம----- 5 ந---------- வ----.
A----- r----/ m---- 5 n--------- v----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. அட---- ட----- 10 ந---------- வ----.
A----- ṭ--- 10 n--------- v----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. அட---- ப-- 15 ந---------- வ----.
A----- p-- 15 n--------- v----.
   
Кога вози последното метро? கட--- ர---- எ----- ம------?
K------ r---- e------ m------?
Кога вози последниот трамвај? கட--- ட----- எ----- ம------?
K------ ṭ--- e------ m------?
Кога вози последниот автобус? கட--- ப-- எ----- ம------?
K------ p-- e------ m------?
   
Дали имате возен билет? உங------- ட------ இ---------?
U-------- ṭ----- i---------?
Возен билет? – Не, немам. டி-------? இ------------- ட------ இ----.
Ṭ-------? I------------ ṭ----- i----.
Тогаш морате да платите казна. அப------------ ந------ அ------/ ஃ---- க-----------.
A----------- n----- a-------/ ḥ---- k----------.