македонски » тамилски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ஐந்து]
5 [Aintu]

நாடுகளும் மொழிகளும்
nāṭukaḷum moḻikaḷum

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ஐந்து]
5 [Aintu]

நாடுகளும் மொழிகளும்
nāṭukaḷum moḻikaḷum

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиதமிழ்
Џон е од Лондон. ஜா-- ல------------- வ--------.
j-- l------------- v--------.
Лондон се наоѓа во Англија. லண---- க----- ப-------- உ-----.
L----- k---- p-------- u-----.
Тој зборува англиски. அவ-- ஆ------- ப---------.
A--- ā------ p--------.
   
Марија е од Мадрид. மர--- ம--------------- வ--------.
M----- m------------- v--------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. மா------ ஸ------- ந------- உ-----.
M----- s----- n----- u-----.
Таа зборува шпански. அவ-- ஸ------- ம--- ப---------.
A--- s----- m--- p--------.
   
Петар и Марта се од Берлин. பீ------- ம--------- ப--------------- வ-----------.
P------- m------- p------------- v-----------.
Берлин се наоѓа во Германија. பெ------ ஜ------ ந------- உ-----.
P----- j----- n----- u-----.
Зборувате ли вие двајцата германски? நீ----- இ------- ஜ------ ம--- ப----------?
N----- i------- j----- m--- p----------?
   
Лондон е главен град. லண---- ஒ-- த-------.
L----- o-- t-----------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. மட----- ம----- ப--------- க-- த----------.
M----- m----- p------- k--- t--------------.
Главните градови се големи и бучни. தல--------- ப----------- இ------- ம----------- உ----.
T-------------- p------------ i------- m----------- u-----.
   
Франција се наоѓа во Европа. ஃப------- ந--- ஐ---------- உ-----.
Ḥ----- n--- a--------- u-----.
Египет се наоѓа во Африка. எக----- ந--- ஆ------------- உ-----.
E----- n--- ā---------- u-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. ஜப----- ந--- ஆ-------- உ-----.
J----- n--- ā------- u-----.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. கா--- வ- அ------------ உ-----.
K----- v--- a---------- u-----.
Панама се наоѓа во Средна Америка. பன--- ம----- அ------------ உ-----.
P----- m------ a---------- u-----.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. ப்------ த--- அ------------ உ-----.
P----- t-- a---------- u-----.