македонски » тамилски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ஐம்பத்தி ஒன்பது]
59 [Aimpatti oṉpatu]

அஞ்சல் அலுவகத்தில்
añcal aluvakattil

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [ஐம்பத்தி ஒன்பது]
59 [Aimpatti oṉpatu]

அஞ்சல் அலுவகத்தில்
añcal aluvakattil

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиதமிழ்
Каде е најблиската пошта? பக-------- அ----- அ------- எ---- இ---------?
p-------- a---- a--------- e--- i---------?
Далеку ли е до најблиската пошта? அஞ---- அ------- இ---------- ம---- த------- இ---------?
A---- a--------- i-------- m---- t------- i---------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? பக-------- த---------- எ---- இ---------?
P-------- t--------- e--- i---------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. என---- த---- த----- வ-------.
E----- t---- t------- v-----.
За една картичка и едно писмо. ஒர- அ-------- ம------ ஒ-- க-----------.
O-- a------- m----- o-- k-----------.
Колку чини поштарината за Америка? அம------------- த------- எ------?
A------------ t--------- e-------?
   
Колку е тежок пакетот? பா----- எ------ க---?
P----- e------- k----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? நா-- இ-- வ--- அ------- அ----- இ-----?
N-- i--- v-- a------ a----- i------?
Колку долго трае, додека да пристигне? அங--- ப----- ச-- எ----- த------- ஆ----?
A--- p--- c--- e------ t------- ā---?
   
Каде можам да телефонирам? நா-- எ---------- ஃ---- ச---- இ-----?
N-- e-------- ḥ--- c---- i-----?
Каде е следната телефонска говорница? பக------ த------- ப--- எ-------------?
P------- t-------- p-- e------------?
Имате ли телефонски картички? உங------- த------- க----- இ---------?
U-------- t-------- k--- i---------?
   
Имате ли телефонски именик? உங------- த------- ட------- இ---------?
U-------- t-------- ṭ--------- i---------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? உங-------- ஆ------------ அ----- இ------ த-------?
U-------- ā--------- a---- i------ t-------?
Само момент, да проверам. ஒர- ந------- ப--------- ச---------.
O-- n------- p------ c-------.
   
Линијата е секогаш зафатена. தொ---------- உ------------------ ச------ வ-------.
T----------- u----------------- c------- v---------.
Кој број го биравте? நீ----- எ--- எ-- ட--- ச----------?
N----- e--- e- ṭ---- c--------?
Најпрво морате да изберете нула. நீ----- ஒ-- ச---- ட--- ச---- வ-------.
N----- o-- c----- ṭ---- c---- v-----.