македонски » тамилски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ஆறு]
6 [Āṟu]

படிப்பதும் எழுதுவதும்
paṭippatum eḻutuvatum

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ஆறு]
6 [Āṟu]

படிப்பதும் எழுதுவதும்
paṭippatum eḻutuvatum

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиதமிழ்
Јас читам. நா-- ப------------.
n-- p----------.
Јас читам една буква. நா-- ஓ-- எ------ ப------------.
N-- ō- e------ p----------.
Јас читам еден збор. நா-- ஒ-- வ--------- ப------------ .
N-- o-- v--------- p----------.
   
Јас читам една реченица. நா-- ஒ-- வ---------- ப------------.
N-- o-- v---------- p----------.
Јас читам едно писмо. நா-- ஒ-- க------- ப------------.
N-- o-- k--------- p----------.
Јас читам една книга. நா-- ஒ-- ப--------- ப------------.
N-- o-- p---------- p----------.
   
Јас читам. நா-- வ------------- ப------------.
N-- v---------- p----------.
Ти читаш. நீ வ------------- ப------------.
N- v---------- p----------.
Тој чита. அவ-- வ------------- ப------------.
A--- v---------- p----------.
   
Јас пишувам. நா-- எ------------.
N-- e----------.
Јас пишувам една буква. நா-- ஓ-- எ------ எ------------.
N-- ō- e------ e----------.
Јас пишувам еден збор. நா-- ஒ-- வ--------- எ------------.
N-- o-- v--------- e----------.
   
Јас пишувам една реченица. நா-- ஒ-- வ-------- எ------------.
N-- o-- v------- e----------.
Јас пишувам едно писмо. நா-- ஒ-- க----- எ------------.
N-- o-- k------ e----------.
Јас пишувам една книга. நா-- ஒ-- ப------- எ------------.
N-- o-- p------- e----------.
   
Јас пишувам. நா-- எ------------.
N-- e----------.
Ти пишуваш. நீ எ------------.
N- e----------.
Тој пишува. அவ-- எ------------.
A--- e----------.