македонски » тамилски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [எண்பத்து இரண்டு]82 [Eṇpattu iraṇṭu]

+ இறந்த காலம் 2iṟanta kālam 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [எண்பத்து இரண்டு]
82 [Eṇpattu iraṇṭu]

இறந்த காலம் 2
iṟanta kālam 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиதமிழ்
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? நீ ஆ----------- க------ வ----- வ-----?
n- ā---------- k------ v---- v------?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? உன---- ம----------- க------ வ----- வ-----?
U----- m------------ k------ v---- v------?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? உன---- ப------- க------ வ----- வ-----?
U----- p------- k------ v---- v------?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. உங------- த------- ந----- இ---------? இ-------- எ------- அ-- இ-------.
U-------- t-------- n----- i---------? I------- e------ a-- i-------.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. உங------- ம----- இ---------? இ------------ த--- எ------- இ-------.
U-------- m------- i---------? I----------- t-- e------ i-------.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. உங------- ந-------- வ------ இ---------?இ-- எ------- அ-- இ-------.
U-------- n--------- v--------- i---------? I-- e------ a-- i-------.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. அவ-- ச-------- வ------? அ----- ச-------- வ------------.
A--- c--------- v------? A----- c--------- v---------------.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. அவ------ வ-- த--------? அ----- வ-- க---- ப------ ம----------.
A------- v--- t--------? A----- v--- k---- p------ m-----------.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. அவ------ ந- ச------ ப--------? அ------- ந--- ச------ ப----------.
A------- n- c------ p--------? A------- n-- c------ p-----------.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? உன----- ஏ-- ந---------- வ- ம----------?
U---- ē- n--------- v--- m-----------?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? உன----- ஏ-- வ-- க---- ப------ ம----------?
U---- ē- v--- k---- p------ m-----------?
+
Зошто не можеше да го разбереш? உன----- ஏ-- அ--- ப------- க---- ம----------?
U---- ē- a----- p------ k---- m-----------?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. என----- ச-------- வ------------ ஏ-------- ப------- வ------- இ----.
E---- c--------- v--------------- ē------ p------ v------- i----.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. என------ ந-------- வ------ இ--------- எ----- வ-- த----------.
E------ n--------- v--------- i-------- e----- v--- t-----------.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. இச- ம------ ச------ இ--------- அ--- ச------ ப----------.
I--- m------ c-------- i-------- a--- c------ p-----------.
+
   
Морав да земам едно такси. நா-- ஒ-- ட----- எ----- வ----- வ-----.
N-- o-- ṭ---- e----- v---- v------.
+
Морав да купам карта на градот. நா-- ஒ-- ந-- வ------ வ---- வ----- வ-----.
N-- o-- n----- v--------- v---- v---- v------.
+
Јас морав да го исклучам радиото. நா-- ர------- அ----- வ----- வ-----.
N-- r-------- a------ v---- v------.
+