македонски » телугу   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [రెండు]
2 [Reṇḍu]

కుటుంబ సభ్యులు
Kuṭumba sabhyulu

2 [два]

Фамилија

-

2 [రెండు]
2 [Reṇḍu]

కుటుంబ సభ్యులు
Kuṭumba sabhyulu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
дедо తా----
T-----a
баба బా--- / న------ / అ------
B-----/ n---------/ a-------a
тој и таа అత-- మ---- ఆ--
A---- m----- ā-e
   
татко నా--- / త-----
N----/ t----i
мајка అమ-- / త----
A----/ t---i
тој и таа అత-- మ---- ఆ--
A---- m----- ā-e
   
син కొ---- / త-----
K-----/ t------u
ќерка కూ----
K----u
тој и таа అత-- మ---- ఆ--
A---- m----- ā-e
   
брат అన----- / స------
A------/ s------u
сестра అక-- / చ----- / స----
A---/ c----/ s----i
тој и таа అత-- మ---- ఆ--
A---- m----- ā-e
   
чичко బా---- / మ-----
B-----/ m-----a
тетка అత-- / ప-----
A---/ p---i
тој и таа అత-- మ---- ఆ--
A---- m----- ā-e
   
Ние сме една фамилија. మే---- ఒ- క------
M------ o-- k------ṁ
Фамилијата не е мала. కు----- చ------ క---
K------- c------ k--u
Фамилијата е голема. కు----- ప------
K------- p-----i