македонски » телугу   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

+ 33 [ముప్పై మూడు]33 [Muppai mūḍu]

+ ట్రైన్ స్టేషన్ వద్దṬrain sṭēṣan vadda

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [ముప్పై మూడు]
33 [Muppai mūḍu]

ట్రైన్ స్టేషన్ వద్ద
Ṭrain sṭēṣan vadda

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
Кога тргнува следниот воз за Берлин? బర----- క- న------- ట----- ఎ------ ఉ---?
B----- k- n---- ṭ---- e----- u---?
+
Кога тргнува следниот воз за Париз? ప్------ క- న------- ట----- ఎ------ ఉ---?
P----- k- n---- ṭ---- e----- u---?
+
Кога тргнува следниот воз за Лондон? లం--- క- న------- ట----- ఎ------ ఉ---?
L----- k- n---- ṭ---- e----- u---?
+
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? వా---- క- వ----- ట----- ఎ------ బ------------?
V---- k- v---- ṭ---- e----- b--------------?
+
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? స్---- హ--- క- వ----- ట----- ఎ------ బ------------?
S--- h-- k- v---- ṭ---- e----- b--------------?
+
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? బు-------- క- వ----- ట----- ఎ------ బ------------?
B------- k- v---- ṭ---- e----- b--------------?
+
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. మా------ క- న---- ట----- క-----
M----- k- n----- ṭ---- k----i
+
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. ప్---- క- న---- ట----- క-----
P--- k- n----- ṭ---- k----i
+
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. బె---- క- న---- ట----- క-----
B--- k- n----- ṭ---- k----i
+
   
Кога пристигнува возот во Виена? ట్---- వ------ క- ఎ------ చ-----------?
Ṭ---- v------ k- e----- c-----------?
+
Кога пристигнува возот во Москва? ట్---- మ----- క- ఎ------ చ-----------?
Ṭ---- m---- k- e----- c-----------?
+
Кога пристигнува возот во Амстердам? ట్---- య------- డ--- క- ఎ------ చ-----------?
Ṭ---- y------ ḍ-- k- e----- c-----------?
+
   
Дали морам да се прекачувам? నే-- ట------- మ-----?
N--- ṭ------ m-----?
+
Од кој перон тргнува возот? ఏ ప----- ఫ----- న--- ట----- బ------------?
Ē p--- p---- n---- ṭ---- b--------------?
+
Има ли вагон за спиење во возот? ట్---- ల- స-------- ఉ------?
Ṭ---- l- s------- u-----?
+
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. నా-- బ---------- క- వ----- ట----- క-----
N--- b-------- k- v----- ṭ---- k----i
+
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. నా-- క----- హ----- క- ర------ ట----- క-----
N--- k---- h---- k- r----- ṭ---- k----i
+
Колку чини едно место во вагонот за спиење? స్----- ల- బ----- ధ- ఎ--?
S----- l- b--- d---- e---?
+