македонски » телугу   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [నలభై మూడు]
43 [Nalabhai mūḍu]

జంతు ప్రదర్శనశాల వద్ద
Jantu pradarśanaśāla vadda

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [నలభై మూడు]
43 [Nalabhai mūḍu]

జంతు ప్రదర్శనశాల వద్ద
Jantu pradarśanaśāla vadda

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
Таму е зоолошката градина. జం-- ప---------- అ---- ఉ---
J---- p------------- a----- u--i
Таму се жирафите. జి------ అ---- ఉ------
J-------- a----- u----i
Каде се мечките? భల------- ఎ---- ఉ------
B--------- e----- u----i
   
Каде се слоновите? ఏన----- ఎ---- ఉ------?
Ē------ e----- u-----?
Каде се змиите? పా---- ఎ---- ఉ------?
P----- e----- u-----?
Каде се лавовите? సి----- ఎ---- ఉ------?
S------ e----- u-----?
   
Јас имам еден фотоапарат. నా వ--- క---- ఉ---
N- v---- k----- u--i
Имам исто така и една филмска камера. నా వ--- వ----- క---- క--- ఉ---
N- v---- v----- k----- k--- u--i
Каде има батерија? బ్----- ఎ---- ద----------?
B------ e----- d----------?
   
Каде се пингвините? పె--------- ఎ---- ఉ------?
P-------- e----- u-----?
Каде се кенгурите? కం------ ఎ---- ఉ------?
K-------- e----- u-----?
Каде се носорозите? రై---- ఎ---- ఉ------?
R------ e----- u-----?
   
Каде има тоалет? మర--- గ-- ఎ---- ఉ---?
M----- g--- e----- u---?
Таму има кафуле. అక--- ఒ- క-- ఉ---
A----- o-- k---- u--i
Таму има ресторан. అక--- ఒ- ర---------- ఉ---
A----- o-- r-------- u--i
   
Каде се камилите? ఒం---- ఎ---- ఉ------?
O----- e----- u-----?
Каде се горилата и зебрите? గొ--------- జ------- ఎ---- ఉ------?
G--------- j------ e----- u-----?
Каде се тигровите и крокодилите? పు----- మ------ ఎ---- ఉ------?
P------ m------ e----- u-----?