македонски » телугу   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ఐదు]
5 [Aidu]

దేశాలు మరియు భాషలు
Dēśālu mariyu bhāṣalu

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [ఐదు]
5 [Aidu]

దేశాలు మరియు భాషలు
Dēśālu mariyu bhāṣalu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
Џон е од Лондон. జా-- ల---- న---- వ------
J-- l----- n---- v-----u
Лондон се наоѓа во Англија. లం--- గ----- బ------ ల- ఉ---
L----- g--- b----- l- u--i
Тој зборува англиски. అత-- ఇ------- మ-----------
A---- i------ m---------u
   
Марија е од Мадрид. మర--- మ------- న---- వ-------
M----- m----- n---- v------i
Мадрид се наоѓа во Шпанија. మా------ స------- ల- ఉ---
M----- s----- l- u--i
Таа зборува шпански. ఆమ- స------- మ------------
Ā-- s----- m----------i
   
Петар и Марта се од Берлин. పీ--- మ---- మ----- బ------ న---- వ------
P---- m----- m----- b----- n---- v-----u
Берлин се наоѓа во Германија. బర----- జ----- ల- ఉ---
B----- j------ l- u--i
Зборувате ли вие двајцата германски? మీ------- జ----- మ----------?
M-------- j----- m------------?
   
Лондон е главен град. లం--- ప----- ఒ- ద-- ర------
L----- p------- o-- d--- r-------i
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. మా------ మ---- బ------ ప------- క--- ద-- ర--------
M----- m----- b----- p-------- k--- d--- r---------ē
Главните градови се големи и бучни. దే- ర--------- ప------- ప-------- మ---- స------ ఉ-----
D--- r------------- p-------- p-------- m----- s-------- u----i
   
Франција се наоѓа во Европа. ఫ్----- య----- ల- ఉ---
P----- y---- l- u--i
Египет се наоѓа во Африка. ఈజ----- ఆ------ ల- ఉ---
Ī----- ā------ l- u--i
Јапонија се наоѓа во Азија. జప--- ఆ---- ల- ఉ---
J---- ā---- l- u--i
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. కె--- ఉ---- అ------ ల- ఉ---
K----- u----- a------ l- u--i
Панама се наоѓа во Средна Америка. పన--- మ--- అ------ ల- ఉ---
P----- m----- a------ l- u--i
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. బ్----- ద----- అ------ ల- ఉ---
B----- d------ a------ l- u--i