македонски » телугу   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [ఆరు]6 [Āru]

+ చదవడం మరియు వ్రాయడంCadavaḍaṁ mariyu vrāyaḍaṁ

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [ఆరు]
6 [Āru]

చదవడం మరియు వ్రాయడం
Cadavaḍaṁ mariyu vrāyaḍaṁ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
Јас читам. నే-- చ--------
N--- c--------u
+
Јас читам една буква. నే-- ఒ- అ----- చ--------
N--- o-- a------ c--------u
+
Јас читам еден збор. నే-- ఒ- ప------ చ--------
N--- o-- p------ c--------u
+
   
Јас читам една реченица. నే-- ఒ- వ--------- చ--------
N--- o-- v------- c--------u
+
Јас читам едно писмо. నే-- ఒ- ల---- చ--------
N--- o-- l------ c--------u
+
Јас читам една книга. నే-- ఒ- ప---------- చ--------
N--- o-- p--------- c--------u
+
   
Јас читам. నే-- చ--------
N--- c--------u
+
Ти читаш. ను---- చ----
N---- c----u
+
Тој чита. అత-- చ--------
A---- c--------u
+
   
Јас пишувам. నే-- వ---------
N--- v------u
+
Јас пишувам една буква. నే-- ఒ- అ--------- వ---------
N--- o-- a-------- v------u
+
Јас пишувам еден збор. నే-- ఒ- ప------ వ---------
N--- o-- p------ v------u
+
   
Јас пишувам една реченица. నే-- ఒ- వ--------- వ---------
N--- o-- v------- v------u
+
Јас пишувам едно писмо. నే-- ఒ- ఉ--------- వ---------
N--- o-- u-------- v------u
+
Јас пишувам една книга. నే-- ఒ- ప---------- వ---------
N--- o-- p--------- v------u
+
   
Јас пишувам. నే-- వ---------
N--- v------u
+
Ти пишуваш. ను---- వ-----
N---- v---i
+
Тој пишува. అత-- వ---------
A---- v------u
+