македонски » телугу   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [అరవై తొమ్మిది]
69 [Aravai tom'midi]

అవసరం-కావాలి
Avasaraṁ-kāvāli

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [అరవై తొమ్మిది]
69 [Aravai tom'midi]

అవసరం-కావాలి
Avasaraṁ-kāvāli

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
Ми треба кревет. నా-- ఒ- మ--- అ----
N--- o-- m------ a------ṁ
+
Сакам да спијам. నే-- ప--------
N--- p--------i
+
Има ли овде кревет? ఇక--- మ--- ఉ---?
I----- m------ u---?
+
   
Ми треба светилка. నా-- ఒ- ల------ అ----
N--- o-- l---- a------ṁ
+
Сакам да читам. నే-- చ----------
N--- c----------i
+
Има ли овде една светилка? ఇక--- ల------ ఉ---?
I----- l---- u---?
+
   
Ми треба телефон. నా-- ఒ- ట------- అ----
N--- o-- ṭ------- a------ṁ
+
Сакам да телефонирам. నే-- ఒ- క--- చ---------
N--- o-- k-- c--------i
+
Има ли овде телефон? ఇక--- ట------- ఉ---?
I----- ṭ------- u---?
+
   
Ми треба камера. నా-- ఒ- క---- అ----
N--- o-- k----- a------ṁ
+
Сакам да фотографирам. నే-- ఫ----- త---------
N--- p------ t--------i
+
Има ли овде камера? ఇక--- క---- ఉ---?
I----- k----- u---?
+
   
Ми треба компјутер. నా-- ఒ- క-------- అ----
N--- o-- k-------- a------ṁ
+
Сакам да испратам една E-mail порака. నే-- ఒ- ఈ------ ప---------
N--- o-- ī----- p---------i
+
Има ли овде компјутер? ఇక--- క-------- ఉ---?
I----- k-------- u---?
+
   
Ми треба пенкало. నా-- ఒ- ప--- అ----
N--- o-- p-- a------ṁ
+
Сакам да напишам нешто. నే-- ఏ-- వ-----------
N--- ē-- v---------i
+
Има ли овде лист хартија и пенкало? ఇక--- ఒ- ప---- మ---- ఒ- ప--- ఉ------?
I----- o-- p---- m----- o-- p-- u-----?
+