македонски » телугу   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [తొంభై రెండు]
92 [Tombhai reṇḍu]

సహాయక ఉపవాక్యాలు: అది 2
Sahāyaka upavākyālu: Adi 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [తొంభై రెండు]
92 [Tombhai reṇḍu]

సహాయక ఉపవాక్యాలు: అది 2
Sahāyaka upavākyālu: Adi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиతెలుగు
Ме лути, дека рчиш. మీ-- గ------------ న--- క----- ఉ---
M--- g--------------- n--- k------ u--i
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. మీ-- చ--- ఎ----- బ--- త-------- న--- క----- ఉ---
M--- c--- e----- b-- t--------- n--- k------ u--i
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. చా-- ఆ------- వ------- న--- క----- ఉ---
C--- ā-------- v-------- n--- k------ u--i
   
Мислам, дека му треба лекар. ఆయ--- ఒ- డ------ అ---- ఉ---- న--- అ-----------
Ā------ o-- ḍ----- a------- u----- n--- a---------i
Мислам, дека тој е болен. ఆయ- ఒ----- బ------ న--- అ-----------
Ā---- o---- b------- n--- a---------i
Мислам, дека тој сега спие. ఆయ- న--------------- న--- అ-----------
Ā---- n--------------- n--- a---------i
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. ఆయ- మ- అ-------- ప----- చ----------- న--- ఆ------------
Ā---- m--- a-------- p---- c------------ n--- ā---------u
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. ఆయ- వ--- చ--- డ---- ఉ--- అ-- న--- ఆ------------
Ā---- v---- c--- ḍ---- u--- a-- n--- ā---------u
Ние се надеваме, дека тој е милионер. ఆయ- క---------- అ-- న--- ఆ------------
Ā---- k---------- a-- n--- ā---------u
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. మీ భ------ ప------ జ-------- న--- వ-------
M- b------- p------- j---------- n--- v-----u
Слушнав, дека таа лежи во болница. ఆమ- ఆ--------- ఉ---- న--- వ-------
Ā-- ā--------- u----- n--- v-----u
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. మీ క--- ప------- ధ----- అ-------- న--- వ-------
M- k--- p------ d------- a-------- n--- v-----u
   
Ме радува, дека дојдовте. మీ-- వ---------- న--- చ--- స------- ఉ---
M--- v----------- n--- c--- s--------- u--i
Ме радува, дека имате интерес. మీ-- ఆ----- క---------- న--- చ--- స------- ఉ---
M--- ā----- k------------ n--- c--- s--------- u--i
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. మీ-- ఇ---- క---------------- న--- చ--- స------- ఉ---
M--- i--- k----------------- n--- c--- s--------- u--i
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. చి--- బ-- ఇ------- వ--------------- న--- చ--------------
C----- b-- i------- v--------------- n--- c-----------u
Се плашам, дека мораме да земеме такси. మన- ఒ- ట----- త------------------------ న--- చ--------------
M---- o-- ṭ---- t----------------------- n--- c-----------u
Се плашам, дека немам пари кај себе. నా వ--- ఇ-- డ---- ల------- న--- చ--------------
N- v---- i--- ḍ---- l-------- n--- c-----------u