македонски » тајландски   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [หนึ่ง]nèung

+ คนkon

1 [еден]

Лица

-

1 [หนึ่ง]
nèung

คน
kon

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
jас ผม- / ด-----
p------------n
+
jас и ти ผม--- ค--- / ด------- ค---
p------------------------------n
+
ние двајцата เร--------
r--------------g
+
   
тој เข-
k--o
+
тој и таа เข- แ-- เ--
k-----------̶
+
тие двајцата เข--------
k---------------g
+
   
маж ผู----
p-------i
+
жена ผู-----
p--------g
+
дете เด--
d--k
+
   
една фамилија คร------
k---------a
+
мојата фамилија คร------ ข----- / ข--------
k--------------------------------------n
+
Мојата фамилија е овде. คร---------------------- / ค--------------------------
k--------------------------------------------------------------------------------------e
+
   
Јас сум овде. ผม----------- / ด---------------
p------------------------------------------------e
+
Ти си овде. คุ-----------
k--------------------e
+
Тој е овде и таа е овде. เข----------- ♂ แ-- เ------------ ♀
k-----------------------------------------------e
+
   
Ние сме овде. เร-----------
r-------------------e
+
Вие сте овде. คุ-----------
k--------------------e
+
Тие сите се овде. พว-------------------
p------------------------------------e
+