македонски » тајландски   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [หนึ่งร้อย]
nèung′-ráwy

คำวิเศษณ์
kam′-wí′-sàyt

100 [сто]

Прилози

-

100 [หนึ่งร้อย]
nèung′-ráwy

คำวิเศษณ์
kam′-wí′-sàyt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
веќе еднаш – никогаш досега เค- – ย--------
k-------------------y
Дали веќе сте биле во Берлин? คุ---------------------?
k-----------------------------------′
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . ไม- ย----------- ค--- / ค-
m-------------------------------------′
   
некој – никој ใค------ – ไ------------
k-----------------------------------------′
Познавате ли овде некој? คุ------------------------ ค--- / ค-?
k-----------------------------------------------------------′
Не, не познавам никого. ไม- ผ- / ด------------------------------ ค--- / ค-
m----------------------------------------------------------------------------------′
   
уште – не повеќе ยั-(ค-) – ไ--...(แ---)
y--------------------o
Ќе останете ли уште долго овде? คุ-------------------------?
k------------------------------------------------′
Не, јас не останувам повеќе тука. ไม- ผ- / ด------------------------- ค--- / ค-
m------------------------------------------------------------------------′
   
уште нешто – ништо повеќе อะ----- – ไ--(่...)อ------
a---- è-- – m-- è-- l--w
Сакате ли да се напиете уште нешто? คุ----------------------?
k--------------------------------------------′
Не, јас не сакам ништо повеќе. ไม- ผ- / ด---- ไ--------------------- ค--- / ค-
m-------------------------------------------------------------------------′
   
веќе нешто – сеуште ништо อะ---------- – ย-----...เ--
a----------------------------------y
Јадевте ли веќе нешто? คุ------------------------?
k-------------------------------------------′
Не, јас сеуште немам јадено ништо. ไม- ผ- / ด------------------------- ค--- / ค-
m------------------------------------------------------------------------′
   
уште некој – никој повеќе มี------ – ไ--------------
m--------------------------------------o
Сака ли уште некој кафе? มี--------------------?
m--------------------------------------′
Не, никој повеќе. ไม- ไ-------------- ค--- / ค-
m-----------------------------------------′