македонски » тајландски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [สิบสอง]
sìp′-sǎwng

เครื่องดื่ม
krêuang-dèum

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [สิบสอง]
sìp′-sǎwng

เครื่องดื่ม
krêuang-dèum

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Јас пијам чај. ผม- / ด----- ด----- ค--- / ค--
p-------------------------------------′
Јас пијам кафе. ผม- / ด----- ด------- ค--- / ค--
p---------------------------------------′
Јас пијам минерална вода. ผม- / ด----- ด--------- ค--- / ค--
p------------------------------------------′
   
Пиеш ли чај со лимон? คุ- ด---------------- ค--- / ค-?
k----------------------------------------------′
Пиеш ли кафе со шеќер? คุ- ด------------------- ค--- / ค-?
k-------------------------------------------------′
Пиеш ли вода со мраз? คุ- ด------------------- ค--- / ค-?
k--------------------------------------------------′
   
Овде има забава. มี---------------
m-----------------------e
Луѓето пијат шампањско. คน----- ด---------
k------------------------------n
Луѓето пијат вино и пиво. คน----------------------
k---------------------------------a
   
Пиеш ли алкохол? คุ- ด-------------------------- ค--- / ค-?
k-----------------------------------------------------′
Пиеш ли виски? คุ- ด------------ ค--- / ค-?
k--------------------------------------′
Пиеш ли кола со рум? คุ- ด--------------------- ค--- / ค-?
k-------------------------------------------------′
   
Јас не сакам шампањско. ผม- / ด----- ไ-----------
p---------------------------------------n
Јас не сакам вино. ผม- / ด----- ไ---------
p---------------------------------′
Јас не сакам пиво. ผม- / ด----- ไ-----------
p--------------------------------a
   
Бебето сака млеко. เด---------------
d-----------------------------′
Детето сака какао и сок од јаболко. เด----------------------------
d-----------------------------------------------n
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. ผู---------------------------------
p----------------------------------------------------------′