македонски » тајландски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [สอง]
sǎwng

สมาชิกครอบครัว
sà′-ma-chík′-krâwp-krua

2 [два]

Фамилија

-

2 [สอง]
sǎwng

สมาชิกครอบครัว
sà′-ma-chík′-krâwp-krua

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
дедо ปู- / ต-
b-------a
баба ย่- / ย--
y-----i
тој и таа เข-------
k-------------̶
   
татко พ่-
p--w
мајка แม-
m-̂
тој и таа เข-------
k-------------̶
   
син ลู----
l--------i
ќерка ลู----
l--------o
тој и таа เข-------
k-------------̶
   
брат พี---- / น------
p-------------------i
сестра พี---- / น------
p-------------------o
тој и таа เข-------
k-------------̶
   
чичко ลุ- / อ- / น--
l----------́
тетка ป้- / อ- / น--
b--------́
тој и таа เข-------
k-------------̶
   
Ние сме една фамилија. เร---------------------
r------------------------------′
Фамилијата не е мала. คร----------------
k--------------------------′
Фамилијата е голема. คร----------
k---------------′