македонски » тајландски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

+ 21 [ยี่สิบเอ็ด]yêe-sìp-èt

+ การสนทนา 2gan-sǒn-tá-na

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [ยี่สิบเอ็ด]
yêe-sìp-èt

การสนทนา 2
gan-sǒn-tá-na

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Од каде доаѓате? คุ--------- ค--- / ค-?
k-------------------------́
+
Од Базел. มา-------- ค--- / ค--
m-----------------------̂
+
Базел се наоѓа во Швајцарија. บา---------------------------
b------------------------------------------------n
+
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? ผม / ด---- ข--------------------- ค---------- ไ----- ค--- / ค-?
p-------------------------------------------------------------------------------------́
+
Тој е странец. เข---------------
k---------------------------̀
+
Тој зборува повеќе јазици. เข---------------
k-------------------------̌
+
   
Дали сте овде по прв пат? คุ----------------------- ค--- / ค-?
k------------------------------------------------́
+
Не, јас веќе бев овде минатата година. ไม---- ผ- / ด---- เ---------------------------- / ค-
m------------------------------------------------------------------------́
+
Но само една седмица. แค------------------------- / ค-
k------------------------------------́
+
   
Како Ви се допаѓа кај нас? คุ------------- ค--- / ค-?
k----------------------------------́
+
Многу добро. Луѓето се љубезни. คน---------- ผ- / ด---- ช--------- / ค-
k--------------------------------------------------------́
+
И околината ми се допаѓа исто така. แล--- / ด---- ก--------------------- / ค-
l--------------------------------------------------------------́
+
   
Што сте по занает? คุ---------- ค--- / ค-?
k----------------------------́
+
Јас сум преведувач. ผม / ด---- เ---------
p---------------------------æ
+
Јас преведувам книги. ผม / ด---- แ---------
p----------------------------u
+
   
Дали сте сами овде? คุ---------------------- ค--- / ค-?
k---------------------------------------------́
+
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. ไม---- ภ--------- / ส----------- ก------------- ค--- / ค--
m------------------------------------------------------------------------------------̂
+
А таму се моите две деца. แล------------------------ ผ- / ด----
l--------------------------------------------------------n
+