македонски » тајландски   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [ยี่สิบสี่]
yêe-sìp′-sèe

การนัดหมาย
gan-nát′-mǎi

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [ยี่สิบสี่]
yêe-sìp′-sèe

การนัดหมาย
gan-nát′-mǎi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Го пропушти ли автобусот? คุ---------------------- ค--- / ค-?
k-------------------------------------------------′
Те чекав половина час. ผม / ด---- ร- ค------------------ ค--- / ค-
p--------------------------------------------------------------′
Немаш ли мобилен со себе? คุ- ม----------------------- ค--- / ค-?
k----------------------------------------------------------′
   
Следниот пат биди точен / точна! คร------------------- น----- / น----
k---------------------------------------------------------′
Следниот пат земи такси! คร------------------ น----- / น----
k-------------------------------------------------′
Следниот пат земи еден чадор со себе! คร------------------- น----- / น----
k---------------------------------------------------′
   
Утре сум слободен / слободна. พร------ ผ- / ด---- ห--- ค--- / ค-
p------------------------------------------------′
Ќе се сретнеме ли утре? พร--------------------- ค--- / ค-?
p------------------------------------------------------′
Жал ми е, но јас не можам утре. ขอ------- / ค-- พ------------- ค--- / ค-
k---------------------------------------------------------′
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? สุ----------- ค----------------- ค--- / ค-?
s-----------------------------------------------------------------′
Или пак си веќе договорен / договорена? หร----- ค-- ม-------- ค--- / ค-?
r---------------------------------------′
Предлагам да се сретнеме за викендот. ผม / ด---- เ----------------------------
p------------------------------------------------------------------a
   
Ќе правиме ли пикник? เร----------------- ค--- / ค-?
r------------------------------------------------′
Ќе одиме ли на плажа? เร----------------- ค--- / ค-?
r---------------------------------------------′
Ќе одиме ли на планина? เร---------------------- ค--- / ค-?
r---------------------------------------------------′
   
Ќе те земам од канцеларијата. ผม / ด---- จ------ ค-- ท-------
p-----------------------------------------------------n
Ќе те земам од дома. ผม / ด---- จ------ ค-- ท------
p------------------------------------------------n
Ќе те земам од автобуската станица. ผม / ด---- จ------ ค-- ท--------------
p----------------------------------------------------------------n