македонски » тајландски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [ยี่สิบห้า]
yêe-sìp′-hâ

ในเมือง
nai′-meuang

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [ยี่สิบห้า]
yêe-sìp′-hâ

ในเมือง
nai′-meuang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Би сакал / сакала кон железничката станица. ผม / ด---- ต--------------------
p----------------------------------------------------------′
Би сакал / сакала кон аеродромот. ผม / ด---- ต------------------
p------------------------------------------------′
Би сакал / сакала во центарот на градот. ผม / ด---- ต--------------------------
p-------------------------------------------------------------g
   
Како да стигнам до железничката станица? ผม / ด---- จ------------------ ค--- / ค-?
p------------------------------------------------------------------------′
Како да стигнам до аеродромот? ผม / ด---- จ-------------------- ค--- / ค-?
p-------------------------------------------------------------------------′
Како да стигнам до центарот на градот? ผม / ด---- จ---------------------------- ค--- / ค-?
p----------------------------------------------------------------------------------′
   
Ми треба такси. ผม / ด---- ต-------------
p--------------------------------------e
Ми треба карта на градот. ผม / ด---- ต-----------------
p--------------------------------------------g
Ми треба хотел. ผม / ด---- ต------------
p------------------------------------m
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. ผม / ด---- ต----------------
p---------------------------------------------′
Еве ја мојата кредитна картичка. นี----------- ข---- / ข------- ค--- / ค-
n---------------------------------------------------------------′
Еве ја мојата возачка дозвола. นี--------- ข---- / ข------- ค--- / ค--
n--------------------------------------------------------------′
   
Што има да се види во градот? ใน-------------------- ค--- / ค-?
n--------------------------------------------------′
Појдете во стариот дел на градот. คุ----------------- ค--- / ค-
k--------------------------------------------′
Направете една градска обиколка. คุ------------------- ค--- / ค-
k---------------------------------------------′
   
Појдете на пристаништето. คุ--------------- ค--- / ค-
k----------------------------------------′
Направете една пристанишна обиколка. ไป------------------ ค--- / ค-
b-----------------------------------------′
Кои други знаменитости ги има освен тоа? ยั----------------------------------- ค--- / ค-?
y-----------------------------------------------------------------------′