македонски » тајландски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ยี่สิบหก]
yêe-sìp′-hòk′

ธรรมชาติ
tam′-má′-chât

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [ยี่สิบหก]
yêe-sìp′-hòk′

ธรรมชาติ
tam′-má′-chât

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиภาษาไทย
Ја гледаш ли кулата таму? คุ-------------------- ค--- / ค-?
k---------------------------------------------------′
Ја гледаш ли планината таму? คุ-------------------- ค--- / ค-?
k---------------------------------------------------′
Го гледаш ли селото таму? คุ----------------------- ค--- / ค-?
k---------------------------------------------------′
   
Ја гледаш ли реката таму? คุ--------------------- ค--- / ค-?
k--------------------------------------------------′
Го гледаш ли мостот таму? คุ-------------------- ค--- / ค-?
k--------------------------------------------------′
Го гледаш ли езерото таму? คุ---------------------- ค--- / ค-?
k-------------------------------------------------------′
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. ผม / ด---- ช-----------
p---------------------------------------′
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. ผม / ด---- ช---------------
p------------------------------------------------′
Тој камен овде, ми се допаѓа. ผม / ด---- ช----------------
p---------------------------------------------e
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. ผม / ด---- ช--------------------
p------------------------------------------------------′
Таа градина таму, ми се допаѓа. ผม / ด---- ช---------
p----------------------------------′
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. ผม / ด---- ช-----------
p---------------------------------------e
   
Мислам дека ова е убаво. ผม / ด---- ว------------
p-------------------------------------′
Мислам дека ова е интересно. ผม / ด---- ว----------------
p---------------------------------------------′
Мислам дека ова е прекрасно. ผม / ด---- ว--------------
p------------------------------------------m
   
Мислам дека ова е грдо. ผม / ด---- ว------------------
p-----------------------------------------t
Мислам дека ова е досадно. ผม / ด---- ว-----------------
p----------------------------------------a
Мислам дека ова е ужасно. ผม / ด---- ว------------
p----------------------------------̂